» 50.000 de salariati ai CFR au anuntat ca intra astazi in greva de avertisment de doua ore, solicitand o crestere a salariului minim
de la 450 la 570 de lei.
» Ministerul Transporturilor nu le poate satisface cererea in totalitate deoarece nu are resurse, patrimoniul societatilor sale fiind devalizat de contracte dubioase, printre care figureaza si cele incheiate cu firmele lui Cristian Burci.
» Liderii de sindicat acuza institutiile statului ca nu finalizeaza anchetele si nu recupereaza prejudiciile de sute de milioane de euro.
» Incepand cu anul 2001, firmele controlate de Burci au incasat de la companiile CFR circa 400 de milioane de euro, bani care au ajuns la firmele sale din strainatate.
"Romania Libera" continua serialul despre devalizarea CFR prin firmele-capusa controlate de Cristian Burci. Incepand cu 2001, CFR a aruncat peste 400 de milioane de euro in diverse contracte paguboase cu firmele lui Cristian Burci, iar acum nu are bani sa mareasca salariile ceferistilor de la 450 la 570 de lei pe luna. Negocierile cu sindicalistii au fost purtate din partea Guvernului de catre Barna Tanczos, secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Barna le-a propus o majorare de 8%, ceea ce ar fi insemnat un salariu minim sub 500 de lei, majorare neacceptata de catre sindicalisti. Salariul minim al unui muncitor CFR este acum de 450 de lei, iar conditiile de lucru sunt ca de ev mediu, sustin sindicalistii. In peste 120 de statii CFR nu exista curent electric, iar pe unele rute trenurile circula mai greu decat pe vremea cand rulau locomotivele cu abur. Trista coincidenta: negociatorul Barna Tanczos, pe vremea cand era sef al Agentiei Domeniilor Statului, a semnat un contract de circa 100 de milioane de euro cu Protan SA, controlata de Cristian Burci, contract ce se va derula pe o perioada de zece ani si despre