Peste 20 de copii de naţionalităţi diferite din şcolile catalane au fost selecţionaţi pentru a produce cinci documentare în care descriu ţara lor de origine. Copiii, originari din România,
Peste 20 de copii de naţionalităţi diferite din şcolile catalane au fost selecţionaţi pentru a produce cinci documentare în care descriu ţara lor de origine. Copiii, originari din România, Argentina, Camerun, Ucraina şi Ecuador, sunt incluşi în proiectul: "Ţara mea de acolo: cinci portrete ale diversităţii culturale din şcolile catalane", promovat de ONG-ul "Aigua per al Sahel" şi finanţat de Condis.
Principalul obiectiv este ca elevii catalani să poată recunoaşte ţările şi caracteristicile diferitelor culturi ale colegilor lor. În Catalunya există peste 130.000 de elevi imigranţi, iar tinerii nu sunt conştienţi de diversitatea şi bogăţia pe care o aduce fiecare străin prin cultura sa.
Filmuleţele vor dura 12 minute fiecare şi vor fi împărţite pe blocuri geografice după provenienţa lor. Copiii implicaţi în proiect vor aduna şi sintetiza informaţii şi materiale cu ajutorul părinţilor, pentru a ilustra realităţile din ţara lor. ONG-ul va pune la dispoziţie camere de fotografiat, videocamere etc. iar montajul se va realiza sub supravegherea unor profesionişti. Produsul final va fi lansat în iunie 2008. Fiecare va povesti la persoana întâi despre modul de viaţă din ţara natală şi cum a fost experienţa dinn Spania. Pe viitor, aceste filmuleţe vor fi utilizate în şcolile catalane, ca material didactic. Astfel, copiii catalani vor cunoaşte realitatea din ţările colegilor lor imigranţi şi se vor elimina unele stereotipuri care pot duce la xenofobie.