Cotatia barilului de titei s-a apropiat joi, pe pietele electronice asiatice, de valoarea record de 105 dolari, dupa decizia Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol de a nu majora productia.
Pentru scurt timp barilul a fost cotat la 104,95 dolari, insa ulterior s-a stabilizat, putin mai jos, la 104,37 dolari.
Scaderea stocurilor americane si devalorizarea dolarului va impinge preturile spre noi recorduri, comenteaza agentiile internationale de presa. Decizia OPEC a dezamagit administratia de la Washighton care facuse presiuni pentru o crestere a productiei. In SUA, cel mai mare consumator mondial, rezervele de titei au scazut la 3,1 milioane de barili, iar analistii estimeaza ca se vor diminua in continuare pana la valoarea de 2, 4 milioane de barili. Cotatia barilului de titei s-a apropiat joi, pe pietele electronice asiatice, de valoarea record de 105 dolari, dupa decizia Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol de a nu majora productia.
Pentru scurt timp barilul a fost cotat la 104,95 dolari, insa ulterior s-a stabilizat, putin mai jos, la 104,37 dolari.
Scaderea stocurilor americane si devalorizarea dolarului va impinge preturile spre noi recorduri, comenteaza agentiile internationale de presa. Decizia OPEC a dezamagit administratia de la Washighton care facuse presiuni pentru o crestere a productiei. In SUA, cel mai mare consumator mondial, rezervele de titei au scazut la 3,1 milioane de barili, iar analistii estimeaza ca se vor diminua in continuare pana la valoarea de 2, 4 milioane de barili.