Indiferent de materialul ales pentru ridicarea locuintei, constructorii scriu in contractele incheiate cu beneficiarii durate de viata de 50 de ani, intrucit atit prevede legea. Neoficial, fiecare isi lauda metoda de constructie. Cei care lucreaza cu lemn spun ca exista case construite din acest material care au 200 de ani. Casa construita din pereti imbracati in polistiren, in sistem Amvic, ar avea o durata de viata de 250 de ani, conform celor care propun aceasta solutie.
De asemenea, cei care propun variante de case cu schelet metalic prevad pentru casele lor durate de viata de sute de ani. Conditia ca o casa sa depaseasca durata de viata trecuta in contract este ca aceasta sa fie intretinuta. Daca locuintele nu sint diferite ca durata de viata, ca pret, cea mai convenabila solutie de casa este cea din panouri din lemn. „O casa ridicata prin metoda americana cu panouri din lemn costa 427 de euro metrul patrat construit, cu tot cu TVA, cu tot cu fundatie, la cheie“, spune Stefan Lipoviceanu, executiv manager al companiei S&S Housing&Elevation Inc.
In plus, potrivit dezvoltatorilor din domeniu, casele din lemn ofera un coeficient termic mai bun de opt ori decit cel al unei case din caramida si beton. Dupa casa din panouri din lemn, pe locul doi ca pret se situeaza cea construita pe schelet metalic.
Integral in Cotidianul Indiferent de materialul ales pentru ridicarea locuintei, constructorii scriu in contractele incheiate cu beneficiarii durate de viata de 50 de ani, intrucit atit prevede legea. Neoficial, fiecare isi lauda metoda de constructie. Cei care lucreaza cu lemn spun ca exista case construite din acest material care au 200 de ani. Casa construita din pereti imbracati in polistiren, in sistem Amvic, ar avea o durata de viata de 250 de ani, conform celor care propun aceasta solutie.
De asemenea, cei care propun varian