Pentru cei mai mulţi, o afacere cu preparate de cofetărie pare complicată din cauza perisabilităţii produselor comercializate. Administratoarea unei astfel de afaceri spune că este frumoasă şi aduce multe împliniri.Cofetăria Vivien este una dintre cele mai cunoscute din Craiova atât datorită produselor de patiserie şi cofetărie oferite, cât şi petrecerilor organizate pentru copii. Afacerea a fost lansată în 2005, în urma unei investiţii de aproximativ 150.000 de euro (bani împrumutaţi). „Îmi plac foarte mult copiii. Ideea a fost să fac un loc unde să vină mulţi micuţi, să se simtă bine şi să înveţe lucruri bune. Mi-a plăcut să mă ocup de momentele vesele“, a declarat Adriana Ungureanu, administratoarea afacerii, care de meserie este inginer automatizări-calculatoare.
Ingredientele afacerii cu dulciuri Cu toate că la început au fost destule persoane care nu-i dădeau multe şanse de reuşită, în numai doi ani, afacerea s-a dovedit un succes. „Nu am avut vad comercial, l-am făcut prin produsele pregătite. Oamenii au ales să vină pentru preparate. Angajatele ştiu însă că nu trebuie să scoată niciodată ingrediente, ci să adauge“, a explicat Adriana Ungureanu. Aceasta a precizat că întotdeauna calitatea şi prospeţimea trebuie să fie pe primul loc. Totuşi, secretul succesului nu se opreşte aici. „A fost nevoie de foarte multă muncă, implicare, devotament, perseverenţă, seriozitate şi credinţă în Dumnezeu“, a adăugat Ungureanu, convinsă fiind de faptul că, dacă-ţi place ceva, nu ai cum să nu ai succes.
„Foarte mult m-a ajutat familia“ Adriana Ungureanu a precizat că, de-a lungul timpului, întreaga familie a pus umărul la succes, implicându-se activ în afacere: „Foarte mult mă ajută şi m-a ajutat familia - soţul meu, copiii mei (Cristina, fata de 17 ani, şi Ionuţ, băiatul de 14 ani) şi fratele meu. Ei mi-au dat forţă“. Aceasta a spus că a primit ajutor şi din