Victoriile lui Hillary Clinton obţinute marţi nu au reuşit să anihileze avansul contracandidatului său, Barack Obama. Mai mult decât atât, în Texas, datorită faptului că Obama şi-a
Victoriile lui Hillary Clinton obţinute marţi nu au reuşit să anihileze avansul contracandidatului său, Barack Obama. Mai mult decât atât, în Texas, datorită faptului că Obama şi-a adjudecat adunările preelectorale, care s-au organizat în aceeaşi zi cu alegerile primare, senatorul de Illinois a obţinut, per total, mai mulţi delegaţi decât Clinton.
Potrivit lui David Plouffe, managerul de campanie al lui Obama, senatorul de Illinois are în continuare un avans de 150 de delegaţi atribuiţi. Presa americană comentează că victoria doamnei Clinton se datorează abordării populiste din zilele premergătoare alegerilor, atacurilor la adresa lui Obama şi clipului telefonului roşu, difuzat în Texas, care a speculat temerile americanilor şi a încercat s-o prezinte pe Clinton drept candidatul experimentat în măsură să facă faţă unei crize mondiale.
Obama nu se lasă
În replică, Barack Obama a declarat că este pregătit pentru o abordare mai dură în lupta sa cu Hillary Clinton. El şi-a exprimat frustrarea faţă de ceea ce a numit "campania foarte negativă" a rivalei sale în ultimele zile şi a spus că aceasta pare să fi fost un factor în înfrângerea suferită de el.
"Sper că oamenii vor începe să întrebe care este mai exact experienţa în politică externă despre care vorbeşte? Ştiu că spune că a vizitat 80 de ţări, dar nu este clar, a negociat tratate sau acorduri sau a gestionat vreo criză în acea perioadă?", a comentat Obama.
Între timp, democraţii privesc cu teamă spre o cursă al cărui final nu se întrevede prea curând, în condiţiile în care republicanii şi-au desemnat deja candidatul. Mai nou, se pare că aceştia au în vedere repetarea alegerilor în Florida şi Michig