Unul dintre putinii colectionari de carti interzise traieste si in Romania. Bancherul britanic Tony Fekete are curajul sa investeasca in tabuuri, fara sa tina cont de dubla morala.El si-a adus la Bucuresti doar o mica parte din biblioteca sa de carti interzise de la Londra. Piesa de rezistenta a colectiei sale este o editie din 1750 a cartii „Therese Philosophe“.
„Are o legatura magnifica si ilustratii in guase originale. Cartea este tipica pentru cartile care au fost facute pentru madame de Pompadour“. Preferata lui este insa alta, o editie din „Les Onze Mille Verges“ a lui Guillaume Apollinaire: „Am un exemplar din editia originala, e foarte, foarte rar, au mai ramas doar trei exemplare in toata lumea“. La Bucuresti mai are un exemplar dintr-o editie ulterioara a „Les Onze Mille Verges“ ilustrata, din 1931, primul din 130 de exemplare, pe hirtie chinezeasca: „Hirtia chinezeasca e facuta din cirpe“, mingiie incetisor Tony Fekete asprimea paginilor care spun povestea unui print Mony Vibescu, numele sub care Apollinaire l-a lasat istoriei literare pe prietenul sau, printul Bibescu.
Tony Fekete scoate din biblioteca si citeva exemplare din Pietro Aretino, autorul celebrelor „Sonetti Lussuriosi“: „«Sonetti Lussuriosi» este cartea erotica cea mai scumpa din lume, exemplarul unic din 1527 care s-a pastrat s-a vindut cu 300.000 de euro. A fost in colectia lui Nordmann. Eu am lucrari de Aretino mai putin rare, neilustrate, din secolele XVI si XVII. Lucrarile lui Aretino sint primele carti erotice aparute vreodata“.
Italienii detin intiietatea in publicarea erotismului, francezii au preluat de la ei stafeta si au rafinat toate viciile prin arta: „Cele mai frumoase carti erotice sint cele scoase de francezi. Cele mai multe au aparut in secolul libertin XVIII, dar pentru aristocrati, la inceputul secolului XIX e perioada cea mai neagra pentru