Desi primele locuri ale topului „Forbes“ sunt ocupate si in 2007 de miliardarii din sisteme informatice si telecomunicatii, in Top 10 si-au facut loc si cei care au facut averi din siderurgie, petrochimie sau industria aluminiului.
Practic, topul pe acest an intocmit de „Forbes“ scoate in evidenta revenirea marilor industriasi.
Mine de aur
Desi primele locuri ale topului sunt ocupate de miliardarii care merg pe acelasi val al imbogatirilor din sisteme informatice si telecomunicat ii, in primii zece cei mai bogati oameni se regasesc cei care au facut averi din siderurgie, petrochimie sau industria aluminiului.
Timp de 13 ani, Bill Gates a condus acest top, gratie dezvoltarii industriei IT (acum fiind pe locul trei, cu 58 de miliarde de dolari - n.r.), iar Carlos Slim Helu a devenit al doilea miliardar al lumii, dupa o dublare a averii datorata companiilor din domeniul telefoniei. Noul val de miliardari vine insa din tari in plina dezvoltare si „foame“ de resurse, precum Rusia, China si India.
82 dintre miliardarii nou-intrat i in top sunt din aceste trei tari, iar patru dintre primii zece sunt indieni. Al patrulea cel mai bogat om este cel supranumit „omul de otel“, Lakshmi Mittal detinand ArcelorMittal, ce are combinate inclusiv in Romania. Cei doi frati Mukesh si Anil Ambani detin gigantul petrochimic Reliance Industries, iar Oleg Deripaska, cel mai bogat rus, are Russian Aluminium.
Integral in Evenimentul Zilei Desi primele locuri ale topului „Forbes“ sunt ocupate si in 2007 de miliardarii din sisteme informatice si telecomunicatii, in Top 10 si-au facut loc si cei care au facut averi din siderurgie, petrochimie sau industria aluminiului.
Practic, topul pe acest an intocmit de „Forbes“ scoate in evidenta revenirea marilor industriasi.
Mine de aur
Desi primele locuri a