O "diversiune periculoasa", o lege care "s-a nascut moarta" sau, dimpotriva, o lege care va declansa "razboi civil in plan politic".
Asa vede acum clasa politica legea privind votul uninominal, blocata ca urmare a depunerii sesizarii la Curtea Constitutionala de catre senatorii PRM si PC.
Culmea demagogiei pare sa se gaseasca la conservatori, care continua sa spuna – prin intermediul senatorului Sabin Cutas – ca sustin votul uninominal ca fiind singura sansa de reformare a clasei politice romanesti, dar ca proiectul votat ar contine prevederi "neacceptabile". Cel mai mult ii deranjeaza pe conservatori faptul ca un candidat nu poate obtine mandatul, desi a strans majoritatea voturilor valabil exprimate in colegiul uninominal, daca partidul pe care-l reprezinta nu a depasit pragul electoral.
"Am constatat, cu surprindere, ca toti vor sa nu se aplice aceasta lege, pentru ca nu o considera constitutionala, dar nu au voie de la presedintii de partide sa semneze tabelul cu sesizarea CC", a declarat ieri secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, in viziunea caruia legea votului uninominal "s-a nascut moarta" si a fost "o pacaleala". Vicepresedintele PD-L, Ioan Oltean, considera insa ca aplicarea noului sistem de vot va duce la un adevarat "razboi civil in plan politic". "Este evident ca aceasta lege va face reforma in societatea romaneasca. Fiecare partid va trebui sa-si sporeasca vigilenta in privinta identificarii candidatilor", a aratat Oltean. La randul sau, liderul PD-L, Emil Boc, a catalogat sesizarea depusa la CC drept "un pumnal in spate infipt" uninominalului.
O "diversiune periculoasa", o lege care "s-a nascut moarta" sau, dimpotriva, o lege care va declansa "razboi civil in plan politic".
Asa vede acum clasa politica legea privind votul uninominal, blocata ca urmare a depunerii sesizarii la Curtea Constitutionala