Aviz păcătoşilor! Pentru a fi în pas cu schimbările la nivel social, dar şi din alte domenii, Cetatea Vaticanului şi-a „îmbogăţit” criteriile după care credincioşii pot cade în păcat. Astfel, poluarea, manipulările genetice, dar şi inegalităţile sociale pot constitui per se un adevărat „paşaport” spre Iad. „Dacă ieri păcatul era un lucru în mare măsură individual, în prezent el a ajuns să capete o rezonanţă socială din cauza fenomenului globalizării'', susţine monseniorul Gianfranco Girotti, citat pentru „Osservatore Romano” (ziarul oficial al Vaticanului).
Conducător al Tribunalului apostolic (unul dintre cele trei tribunale ale Sfântului Scaun), monseniorul a estimat că în societatea modernă „este nevoie să acordăm mai multă atenţie păcatului decât în trecut, pentru că repercursiunile acestor păcate moderne sunt mult mai mari şi mult mai distructive”, relatează Rompres. „Sunt câteva sectoare în care este lesne să identificăm comportamente damnabile cu privire la drepturile individuale şi sociale'', a mai subliniat el, invocând domeniul ecologiei şi al luptei împotriva poluării mediului. Şi inegalităţile sociale şi economice sunt condamnabile pentru Sfântul Scaun pentru că „cei săraci devin pe zi ce trece mai săraci, iar cei bogaţi devin pe zi ce trece mai bogaţi''. Monseniorul Girotti a făcut referiri şi la bioetică, „unde nu putam să trecem cu vederea câteva violări ale unor drepturi fundamentale ale naturii umane prin experimente şi manipulări genetice, ale căror rezultate sunt dificil de ţinut sub control”. (M.T.)
Aviz păcătoşilor! Pentru a fi în pas cu schimbările la nivel social, dar şi din alte domenii, Cetatea Vaticanului şi-a „îmbogăţit” criteriile după care credincioşii pot cade în păcat. Astfel, poluarea, manipulările genetice, dar şi inegalităţile sociale pot constitui per se un adevărat „paşaport” spre Iad. „Dacă ieri păcatul era un lucru