Blogging-ul trece printr-o perioada de maxima dezvoltare. In ultimul timp, utilitatea blogurilor s-a extins, de la trecerea in revista a micilor obsesii cotidiene pe care le avem, pana la ocuparea unui loc important in campaniile electorale. Cotidianul britanic The Observer propune un top al celor mai influente bloguri din lume. Chiar daca podiumul este ocupat de bloguri serioase ca The Huffington Post (blog politic) sau Techcrunch (site de stiri in domeniul tehnologic), in clasament se regasesc toate tipurile de bloguri existente.
1. The Huffington Post poate fi considerat site-ul care a revolutionat blogosfera politica. Decizia Arriannei Huffington de a investi in realizarea unui blog care sa imbine stirile cu cometariile unor jurnalisti, politicieni si bloggeri consacrati a dus la propagarea unei imagini prietenoase a web-ului in randul marilor companii media.
2. Boing Boing este departe de a fi un blog al dezbaterilor politice. S-ar putea spune ca nimeni nu a promovat mai bine lucruri pe cat de lipsite de importanta, pe atat de distractive si relaxante pana la editorii acestui blog. In spatele imaginilor cu cele mai noi modele de cd-playere si a prosoapelor Darth Vader pentru ceai se afla insa, o agenda politica ultra-liberala: recunoasterea web-ului ca mijloc global de comunicare, independent de controlul statal sau al corporatiilor.
3. Techcrunch a inceput ca un blog despre cele mai noi site-uri aparute in Sillicon Valley si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai influente site-uri de stiri din industria tehnologica.
4. Kottke apartine unuia dintre pionierii primului val de bloggeri, web-designer-ul Jason Kottke. El urmareste, inca din 1998, tot ceea ce apare pe internet si ar putea prezenta interes pentru cititorii lui. Fenomenul s-a extins atat de mult incat Kottke a devenit un cunoscut filtru pentru internau