Peste 4000 de vizitatori, aproape 7000 de litri de vin, circa 300 de kilograme de carne gatita, zeci de condimente folosite, sute de saci cu carbuni, mult fum, tensiune competitionala, bucuria invingatorilor, dezamagirea infrantilor, cam asa s-ar putea rezuma Etapa I, Azuga a Campionatului International de Gatit in Aer Liber, editia aII-a, desfasurata intre 29 februarie si 2 martie.
Acesta a fost doar "antreul" pentru editia de vara, care va avea loc in luna iulie, pe litoral. Atunci va avea loc primul Campionat Mondial de Mancat Mici, un eveniment in eveniment, gandit pentru a satisface orgoliul de mancatori de mici legendari, dobandit cu atat efort de romani, in atatia ani de istorie.
La editia care s-a incheiat acum o saptamana, concurentii veniti la Azuga au avut posibilitatea sa se inscrie la doua clase distincte: Preparate culinare reci ( vineri, 29 februarie) si Mancaruri gatite in aer liber ( sambata, 1 martie). In cadrul primei sectiuni concurentii au prezentat preparate culinare reci. La cea de-a doua bucatarii au gatit la ceaun, plita si gratar, sustine un comunicat.
In urma degustarilor, juriul a desemnat castigatorii. La clasa Preparate culinare reci, cupa a fost adjudecata de echipa "Cabana Vanatorilor II". Aceeasi echipa a ocupat si locul I la sectiunile "Aperitive", "Dulciuri", "Creatie". La sectiunea "Alternativ", locul I a fost ocupat de Vasilica Pitorac, care a pregatit cozonaci dupa o reteta traditionala.
Cupa clasei Mancaruri gatite in aer liber a fost castigata de echipa "Omega 3", care au impresionat juriul prin originalitatea si indemanarea de care au dat dovada.
Premiul pentru popularitate l-au primit "Haiducii secolului XXI", o gasca de prieteni veniti la competitie pe motociclete si cu chitara de gat.
In afara concursului de gatit, cei care au participat la even