Ministerul Finantelor nu se considera responsabil pentru taxele parafiscale impuse de institutiile autonome sau profesionale. Acestea sunt definite, de obicei, drept taxe administrative, altele decat impozitele si taxele obisnuite, si care sunt percepute de autoritatea publica pentru un presupus serviciu.
„Statul nu trebuie considerat responsabil pentru anumite taxe emise de autoritati autonome sau profesionale, care au alte destinatii decat interesul public general“, spun reprezentantii MEF, intr-un punct de vedere asupra parafiscalitatii, publicat la sfarsitul saptamanii trecute. Oamenii de afaceri reactioneaza insa, spunand ca tot statul este cel care a facut legile ce confera autonomie unor autoritati extrabugetare si le-a dat dreptul sa perceapa taxe.
„Fenomenul parafiscalitatii a scapat de sub control“, spune Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). In timp ce MEF a identificat 385 de taxe parafiscale, specialistii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii au numarat peste 450 de asemenea dari. Pana in prezent, ministerul de resort spune ca „a abrogat un numar de 107, ramanand in vigoare 278 de asazise taxe parafiscale“.
Integral in Evenimentul Zilei Ministerul Finantelor nu se considera responsabil pentru taxele parafiscale impuse de institutiile autonome sau profesionale. Acestea sunt definite, de obicei, drept taxe administrative, altele decat impozitele si taxele obisnuite, si care sunt percepute de autoritatea publica pentru un presupus serviciu.
„Statul nu trebuie considerat responsabil pentru anumite taxe emise de autoritati autonome sau profesionale, care au alte destinatii decat interesul public general“, spun reprezentantii MEF, intr-un punct de vedere asupra parafiscalitatii, publicat la sfarsitul saptamanii trecute. Oamenii de afaceri re