Un dispozitiv de monitorizare care reduce timpul petrecut in fata televizoareleor a ajutat mai multi copii obezi sa slabeasca si sa manance mai putin. Mai mult, dispozitivul a functionat fara sa apara un conflict intre parinti si copii. Multe studii au aratat ca cei mici care traiesc in statele dezvoltate sunt din ce in ce mai grasi, ducand o viata sedentara, mancand nesanatos si neavand contact cu natura.
Alte studii au aratat ca urmaritul programelor TV duce la obezitate. Cercetatorii americani au dezvoltat un studiu la care au participat 70 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani si cu indicele de masa corporala mult mai mare in comparatie cu media. Toti copiii se uitau la TV cel putin 14 ore pe saptamana. Astfel, cercetatorii au atasat un dispozitiv la televizoarele copiilor care le-a redus timpul de vizionare, gradual, cu 50%.
Dispozitivul le permitea copiilor sa se uite la TV doar o anumita perioada de timp. Apoi, le cerea acestora sa introduca o parola daca mai voiau sa continue vizionarea. Dupa doi ani, copiii s-au obisnuit sa se uite la TV cu 17 ore mai putin decat inainte.
Integral in Gandul. Un dispozitiv de monitorizare care reduce timpul petrecut in fata televizoareleor a ajutat mai multi copii obezi sa slabeasca si sa manance mai putin. Mai mult, dispozitivul a functionat fara sa apara un conflict intre parinti si copii. Multe studii au aratat ca cei mici care traiesc in statele dezvoltate sunt din ce in ce mai grasi, ducand o viata sedentara, mancand nesanatos si neavand contact cu natura.
Alte studii au aratat ca urmaritul programelor TV duce la obezitate. Cercetatorii americani au dezvoltat un studiu la care au participat 70 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani si cu indicele de masa corporala mult mai mare in comparatie cu media. Toti copiii se uitau la TV cel putin 14 ore pe saptamana. A