Andrea Multari, 38 de ani, a crescut la Roma. Dupa ce a petrecut noua ani in marina italiana, a obtinut un MBA si s-a alaturat firmei de consultanta in domeniul managementului Accenture. De atunci a fost trimis in toata Europa (Marea Britanie, Franta, Ungaria) si acum locuieste la Bucuresti, Romania, cu sotia sa romanca Oana si fiul lor Roberto. Multari povesteste pentru Financial Times cum s-a adaptat in Romania, cum supravietuieste traficului din Bucuresti si cum vede dezvoltarea economica.
Mutare fara probleme
M-am mutat la Bucuresti anul trecut, din motive personale si profesionale. Totusi, eram deja familiarizat cu aceasta tara, dupa deplasarile obisnuite pentru a ma intalni cu logodnica mea - actualmente sotia - dupa ce am intalnit-o in Slovacia, cu trei ani in urma, pe cand lucram la proiecte de consultanta. Dupa ce am stat in diverse tari pentru o vreme, ne-am decis ca trebuie sa locuim in acelasi loc pentru a forma o familie. Ea a vrut sa locuiasca la Bucuresti.
Dar aceasta mi-a priit si mie din punctul de vedere al carierei, intrucat compania mea deschisese de putin timp un birou in Romania si avea nevoie de o persoana experimentata, dispusa sa ramana o vreme pentru a dezvolta afacerea. Mutarea la Bucuresti a fost relativ fara probleme.
A fost a doua sau a treia mutare a mea in decurs de cativa ani. Munca in Franta si in Republica Ceha mi-a usurat mutarea. Stiind ca ne propuneam sa ramanem o vreme, sotia mea si cu mine am cumparat un apartament, cu vreun an in urma, intr-o zona rezidentiala draguta, langa Parcul Herastrau, unde sunt amplasate majoritatea ambasadelor. Singura provocare a fost ca firma mea imi ceruse sa ma mut cu cateva luni inainte de temenul pe care mi-l propusesem eu, silindu-ma sa accelerez o serie de activitati, precum cumpararea mobilei pentru noul apartament.
Proprietatile imobilia