Şi-a iubit foarte mult familia, pe cei patru copii: Valentin, Svetlana, Livia, Florin. Şi-a iubit foarte mult familia, pe cei patru copii: Valentin, Svetlana, Livia, Florin.
A avut o viziune ieşită din comun asupra transpunerii folclorului autentic pe scenă şi la televiziune, viziune axată pe autenticitatea interpretării artistice propriu-zise, aplecându-se asupra cântatului în maniera lăutarilor teleormăneni de demult, foarte atent la detalii şi accentuând particularităţile zonei pe care o reprezenta, zona Teleormanului.
Prieteni. “A fost cel mai bun prieten şi sfătuitor al meu, spune Florin Vasilică. Vorbeam ore întregi, primeam sfaturi de la el în problemele pe care le întâmpinam, ceea ce trebuie făcut în continuare din punct de vedere artistic. Acum mă străduiesc din răsputeri să nu ies din parametrii pe care mi i-a transmis tatăl meu.
Una din întâmplările care mi-au rămas în suflet a fost prin 1997, la Târgu-Mureş, în timpul Sărbătorilor de iarnă. Am sărbătorit Crăciunul în hotelul în care eram cazaţi şi am împodobit împreună cu colegii mei chiar camera tatălui meu. Am pus crenguţe de brad prin toată camera, am agăţat o instalaţie de brad de galerie. Stea pentru vârful bradului – în cazul nostru o crenguţă de brad – a procurat unul dintre colegii mei de grup din bradul amplasat în mijlocul oraşului, pentru că, aşa cum am zis noi în acea seară, «fără stea nu se poate». Bucătar-şef pentru masa de Crăciun – Liviu Vasilică, deoarece una din pasiunile lui a fost gătitul, şi ne-a pregătit o masă în stil tradiţional.
Grupul Teleormanul... Sub conducerea tatălui meu, grupul se bucura de o libertate deplină în turnee, iar eu nu eram tratat ca fiind fiul lui Liviu Vasilică, ci un membru ca oricare din grup. Nu existau restricţii, dar, când venea vorba de cântat, atunci ne mobilizam instantaneu. Noi ne-am pierdut căpetenia gru