Cum primavara a venit, iar doamnele si domnisoarele trec la tinutele pentru acest sezon, apare problema bronzului. Cum va mai trece ceva timp pana vom putea merge la plaja, m-am gandit ca nu ar fi rau sa va prezint cateva avantaje, dar si riscurile la care ne expunem atunci cand apelam la solar. In primul rand trebuie sa stii daca ai voie sau nu sa apelezi la o astfel de metoda pentru bronzat, pentru ca trebuie sa te gandesti in primul rand la sanatatea ta. Daca vei raspunde cu DA la una din intrebarile de mai jos, atunci cu siguranta nu trebuie sa mergi la solar.
Ai sub 16 ani?Te arzi atunci cand stai la soare?Ai multe alunite si pistrui?Inca din copilarie "te prajeai" cand mergeai la plaja?Ai cancer de piele sau a avut cineva din familia ta ?
De asemenea, daca te afli sub tratament medicamentos, daca esti insarcinata sau folosesti anumite medicamente sau cosmetice pentru piele, e bine sa consulti medicul inainte de a merge la solar.
E bine de stiut ca expunerea la solar trebuie facuta progresiv, incepand cu sedinte de 2-3 minute, in timp putandu-se ajunge la sedinte de circa 20 minute. Expunerea la ultraviolete contribuie la procesul de imbatranire al pielii si poate cauza cancer de piele.
Persoanele care au tenul deschis si se bronzeaza foarte putin si foarte greu, ar trebui sa nu apeleze la solar. Este de preferat sa eviti solarul cu 48 de ore inainte si dupa ce ai stat la soare.
Este important sa porti ochelari de protectie la fiecare sedinta si nu trebuie sa citesti in timp ce lampa cu raze UV este in functiune. Printre avantajele solarului se numara obtinerea unui bronz uniform, avand nevoie de o perioada de expunere mai mica decat in cazul bronzului natural.
De asemenea, un alt avantaj ar fi acela ca la solar te poti bronza in orice perioada a anului. Pretul sedintelor de bronzat difera de la un salo