Muzica autentică este întotdeauna apreciată, oriunde, oricând. Cântecul lui Liviu Vasilică nu putea face excepţie. Muzica autentică este întotdeauna apreciată, oriunde, oricând. Cântecul lui Liviu Vasilică nu putea face excepţie.
Românii de peste graniţe l-au iubit întotdeauna pe Liviu Vasilică. Străinii care au avut ocazia să-l audă s-au îndrăgostit de muzica lui. Două mărturii vin să confirme aceste idei.
Dor de Ţarå. Palacio Municipal de Congresos din Madrid. 14 iulie 2002. Concert extraordinar al unor mari interpreţi de folclor. Cap de afiş, Liviu Vasilică. Organizator principal, Cornelia Man. Un concert cu oameni minunaţi invitaţi de un om minunat, doamna Man. Om de afaceri de succes în Spania şi nu numai, Cornelia Man este o româncă plecată de mai bine de douăzeci de ani din România. Motivul pentru care a organizat şi sponsorizat concertul “Nu uita că eşti român” în Madrid este unul cât se poate de... frumos. “Eu am dus şi duc dorul de ţara mea. Îmi place foarte mult folclorul românesc, în special cântecele vechi ale cântăreţilor vechi, buni. Ducând dorul de România, m-am hotărât să fac un spectacol, «Nu uita că eşti român». L-am făcut în Madrid, la Palatul Congresului, cel mai frumos palat. Acolo nu se fac spectacole. Doar cu acordul primăriei şi al guvernului poţi face spectacole acolo, şi eu am reuşit să fac. La spectacol au fost puţini români, mai mult impresari din lumea întreagă, aduşi de mine şi reprezentanţi ai băncilor spaniole”.
Pe placul bancherilor. Concertul din Madrid a fost o reuşită. Opiniile spaniolilor au fost dintre cele mai favorabile. Oameni de afaceri, obişnuiţi cu duritatea, s-au lăsat cuceriţi de haiducul de pe Teleorman, de Liviu Vasilică. Un om care a adus în faţa publicului, întotdeauna, cântece autentice. “Au spus că ei niciodată nu au văzut aşa spectacol de valoare şi aşa folclor românes