Rulade cu sunca presata, rulade din piept de pui umplute cu legume, cotlet de porc la gratar cu sos tartar sint citeva dintre delicatesele cu care un bucatar brailean a trezit simturile gustative ale zecilor de vizitatori de la o expozitie culinara ce a avut loc la Azuga. La fel de impresionati de talentul de bucatar al braileanului si de mincarurile pregatite au fost si membrii intenationali ai juriului, care i-au acordat locul III in cadrul Concursului International de Gatit in aer liber, ce s-a desfasurat in perioada 28 februarie- 2 martie. Evenimentul a fost organizat de Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania, presedintele acesteia, Dumitru Burtea, aducind un aport insemnat pentru o cit mai buna desfasurare. Cel care a reprezentat Braila cu succes la expozitia de la Azuga a fost Tudorel Gheorghita, in prezent angajat ca bucatar la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, care a concurat alaturi de zeci de bucatari iscusiti din mai multe judete ale tarii. Pasionat de aceasta meserie pe care o practica de 18 ani, Tudorel Gheorghita, in virsta de 38 de ani, ne-a declarat ca la concursul la care a participat a mers pe mincaruri traditionale, deoarece a considerat ca nimeni nu trebuie sa uite ca sintem romani si ca produsele romanesti sint cele mai gustoase. Concursul de gatit in aer liber s-a desfasurat pe trei sectiuni, respectiv prezentarea de preparate reci moderne, prezentarea de preparate reci rustice si o creatie proprie a fiecarui participant.
"La prima sectiune am participat cu doua platouri formate din diferite rulade, rulouri cu sunca presata, rosii umplute cu brinza, piept de pui umplut cu legume. La sectiunea a doua, platoul rustic a fost format din ciocanele de pui cu susan, mititei la gratar, cirnati romanesti de casa, cotlet de porc la gratar impanat cu sos tartar, muschiulet de vitel cu garnitura de ciuperci umplute