Pentru că ne oferă proteine şi grăsimi uşor digerabile, grătarul de pui este sursa de proteine cea mai recomandată de nutriţionişti. Cumpărăm zi de zi carne, dar oare suntem în stare Pentru că ne oferă proteine şi grăsimi uşor digerabile, grătarul de pui este sursa de proteine cea mai recomandată de nutriţionişti.
Cumpărăm zi de zi carne, dar oare suntem în stare s-o alegem corect? Putem, printr-o simplă privire, să apreciem ce merită şi ce nu merită să ajungă la noi în farfurie? Iată ce ne recomandă un expert în alimentaţie: în stare proaspătă, carnea trebuie să aibă un miros plăcut-dulce şi nu trebuie să se lipească de degete când este pipăită.
Aliment fundamental şi indispensabil nutriţiei umane, carnea de pasăre a făcut obiectul unei analize ample a prof. Eugen Irimia, expert în alimentaţie, la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România. În lucrarea sa, prof. Irimia remarcă valoare nutritivă pe care această carne o are şi arată de ce
este mai bună carnea de pasăre decât cea a altor animale producătoare de carne.
Carnea este o sursă alimentară de bază pentru om, datorită compoziţiei echilibrate în substanţe nutritive cu valoare biologică ridicată. Un loc important în alimentaţia omului modern îl ocupă carnea de pasăre, pentru că, în comparaţie cu celelalte animale domestice producătoare de carne, păsările au o mare adaptabilitate, putând suporta densităţi de creştere de până la 25 de capete/metru pătrat.
Ce trebuie să mâncăm
Alimentele sunt sursele omului de hrană şi energie. Conform normelor recomandate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică, pentru un efort fizic sau intelectual mediu, femeile cu vârste cuprinsă între 20 şi 45 de ani trebuie să asigure necesarul zilnic de 2.700 kilocalorii, iar un bărbat, de 3.200 kilocalorii. O ciocolată de 100 de grame are aproximativ 550 de