Creierul uman este programat să nu reziste unei tentaţii dulci atunci când există senzaţia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Cerebral Cortex şi preluat de dailymail.co.uk.
Creierul uman este programat să nu reziste unei tentaţii dulci atunci când există senzaţia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Cerebral Cortex şi preluat de dailymail.co.uk. Imaginea lui Homer Simpson care nu se poate abţine să consume gogoşi este una reală, spun cercetătorii de la Northwestern University, Chicago, autorii acestui studiu. Creierul uman este programat să se activeze atunci când persoanei i se oferă tentaţii dulci, spun specialiştii. La studiu au participat mai mulţi voluntari flămânzi, cărora li s-au prezentat imagini cu o gogoaşă cu cremă şi o şurubelniţă. La vederea gogoşii, creierul participanţilor la studiu s-a activat extrem de mult, ajungând la surmenare. După ce participanţii s-au îndopat cu până la opt gogoşi fiecare, fotografia cu desertul nu a mai provocat aproape nicio reacţie în creier, potrivit imaginilor obţinute prin rezonanţă magnetică nucleară.
După ce voluntarii s-au abţinut de la mâncare timp de opt ore, două zone distincte din creier s-au activat la vederea imaginii gogoşii. Una dintre ele este creierul limbic, o zonă ancestrală care se găseşte la toate animalele, de la broaşte la oameni. "Această zonă din creier este capabilă să detecteze lucrul semnificativ din punct de vedere motivaţional", a explicat profesorul Marsel Mesulam, coordonator al studiului. "Această zonă indică nu numai că există senzaţia de foame, ci şi că există mâncare disponibilă", a adăugat acesta. După creierul limbic, se activează reţeaua atenţiei spaţiale din acest organ, care se concentrează pe gogoaşă, hotărând că aceasta este mai importantă decât şurubelniţa. "Există în creier