Cele 18 fonduri de pensii au împărţit mai puţini participanţi faţă de estimările iniţiale. Cu peste 300.000 de participanţi redistribuiţi aleatoriu, piaţa pensiilor private obligatorii Cele 18 fonduri de pensii au împărţit mai puţini participanţi faţă de estimările iniţiale.
Cu peste 300.000 de participanţi redistribuiţi aleatoriu, piaţa pensiilor private obligatorii (pilonul II) numără acum aproape 4,2 milioane de aderenţi. Primii trei administratori, ING, Allianz-Ţiriac şi Generali, şi-au adjudecat, astfel, peste două treimi din total.
Numărul românilor care au fost repartizaţi aleatoriu şi proporţional la unul dintre cele 18 fonduri de pensii private obligatorii se ridică la 332.706 de participanţi. Potrivit datelor finale, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale(CNPAS) a validat 3,82 milioane de aderenţi. Totodată, în cadrul procesului de aderare iniţială au fost invalidate 9.850 de persoane.
"Nu le-am găsit în baza de date a instituţiei. Nu erau eligibile", ne-a explicat Mariana Câmpeanu, preşedintele CNPAS. Estimările iniţiale ale CNPAS arătau că între 300.000 şi 600.000 de români nu aderaseră la un fond pe pilonul II în cele patru luni de campanie. Celor nehotărâţi li se adăugau şi cei care au semnat acte pentru mai multe fonduri. Având în vedere că se stabilise ca în loterie să intre şi cei care au avut contribuţii la asigurările sociale înaintea demarării campaniei, numărul redistribuiţilor se situează sub estimări.
"Ţinând cont că s-a decis ca la redistribuire să intre doar cei care au avut contribuţii în intervalul octombrie 2007-ianuarie 2008, numărul este mai mic decât cel anticipat iniţial de CNPAS", a explicat preşedintele ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.
ING a ajuns la 1,38 milioane de participanţi
Mai mult de două treimi din participanţii distribuiţi aleatoriu a