Politistii si inspectorii din Primaria Capitalei i-au verificat, saptamana trecuta, pe transportatorii din Bucuresti, iar cei prinsi in ilegalitate au fost amendati cu peste 200.000 de lei.
Controlul a pornit de la sesizarile primite de catre autoritati de la cetatenii care se plangeau de calitatea serviciilor oferite de transportatori si de faptul ca multi lucreaza in ilegalitate. Zonele unde au fost gasiti cei mai multi taximetristi ilegali au fost Gara de Nord, Aeroportul Baneasa, Gara de Est si arterele de legatura intre Bucuresti si localitatile limitrofe. Transportatorii prinsi fara documente legale si cei care puneau in pericol siguranta pasagerilor au fost amendati cu 225.500 de lei. Din cele 381 de sanctiuni aplicate de politisti si inspectori, 146 le-au revenit taximetristilor ilegali. Principalele abateri constatate au fost: lipsa documentelor, refuzul de a efectua cursele solicitate de clienti, opriri si stationari ilegale, practicarea de tarife nedeclarate.
» Politistii le-au recomandat pasagerilor sa solicite doar taximetre autorizate, sa se informeze atent asupra tarifelor afisate pe portiere si sa ceara bonul fiscal.
» Pe baza bonului, se pot depune reclamatii referitoare la calitatea serviciilor sau comportamentul soferului. Politistii si inspectorii din Primaria Capitalei i-au verificat, saptamana trecuta, pe transportatorii din Bucuresti, iar cei prinsi in ilegalitate au fost amendati cu peste 200.000 de lei.
Controlul a pornit de la sesizarile primite de catre autoritati de la cetatenii care se plangeau de calitatea serviciilor oferite de transportatori si de faptul ca multi lucreaza in ilegalitate. Zonele unde au fost gasiti cei mai multi taximetristi ilegali au fost Gara de Nord, Aeroportul Baneasa, Gara de Est si arterele de legatura intre Bucuresti si localitatile limitrofe. Transportatorii prinsi fara