Specialiştii estimează că până la sfârşitul anului 2008 preţurile terenurilor din această zonă vor creşte cu 25-30% Până în prezent, nordul Capitalei s-a situat pe primul loc în
Specialiştii estimează că până la sfârşitul anului 2008 preţurile terenurilor din această zonă vor creşte cu 25-30%
Până în prezent, nordul Capitalei s-a situat pe primul loc în topul preferinţelor cumpărătorilor de teren. Acest fapt a condus însă la o creştere fără precedent a preţului fiecărui metru pătrat. În acest context, atenţia investitorilor a început să se orienteze tot mai mult către zona de sud a Bucureştiului.
Puţin exploatat din punct de vedere imobiliar, sudul nu oferă cumpărătorilor doar avantajul accesului la loturi ample. "Creşterea preţurilor în sectorul imobiliar în partea de nord a oraşului şi, într-o măsură mai redusă, în celelalte zone a determinat orientarea spre sudul Bucureştiului", subliniază Răzvan Julea, project manager în cadrul departamentului rezidenţial DTZ Echinox. Se impune însă un avertisment: odată cu această atenţie sporită acordată terenurilor din sud, fie ele în interiorul sau în afara oraşului, şi acestea se vor scumpi considerabil.
Evoluţia este cât se poate de previzibilă, căci, explică Monica Marin, Partner Manager EuroMetropola, intrarea unei zone în atenţia investitorilor face ca proprietarii de terenuri să devină capricioşi. Aceştia nu mai acceptă orice ofertă de preţ, tocmai pentru că intuiesc potenţialul zonei respective.
La ora actuală, Bucureştiul este puternic debalansat de preţurile mari din nord. Aici, metrul pătrat de teren poate costa şi până la de 7-10 ori mai mult decât în sud, subliniază Iulian Minciu, PR Manager Eurohouse. Acesta precizează că, în anumite zone din nord, terenurile cu destinaţie rezidenţială se pot tranzacţiona chiar şi cu 5.000 de euro pe metru pătrat, în timp ce, în sud, valoarea ace