Rulouri de carne de vitel cu salvie
Ingrediente (pentru 2 portii): 2 bucati de carne de vitel (a 125 g), sare, piper, 4 felii bacon, 4 frunze de salvie, 2 linguri ulei, 100 ml zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 200 g ciuperci, 1 tulpina praz (200 g), 20 g unt sau margarina, piper rosu, 100 ml smantana subtire (frisca nebatuta), 1 lingura mustar, faina sau amidon pentru legat sosul.
Mod de preparare: * Se spala carnea, se zvanta cu un stergar si se bate. Se sareaza si se pipereaza. Se aseaza peste feliile de carne baconul si frunzele de salvie, se ruleaza si se fixeaza cu scobitori. * Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc ruladele pe toate partile. Se toarna peste ele zeama de carne, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit, aproximativ 15 minute. * Se curata ciupercile si se taie in patru, iar prazul curatat si spalat se taie marunt. Se prajesc legumele separat in ulei incins, se dunstuiesc apoi, cu capac, circa 7 minute, se sareaza si se pipereaza. * Se scot ruladele de carne din cratita si se tin la cald. Se amesteca smantana si mustarul cu sosul in care s-a prajit carnea, se ingroasa cu faina sau amidon si se condimenteaza dupa gust. * Se servesc rulourile de carne fierbinti, impreuna cu legumele calite si cu sosul.
Cartofi cu branza de vaci si ridichi
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi, 4 linguri ulei de masline, 4 linguri seminte de dovleac (decojite), sare grunjoasa, 1 legatura ridichi, 1 legatura codite de ceapa verde, 500 g branza de vaci (0,2% grasime), 1 lingura hrean (din borcan), sare, piper.
Mod de preparare: * Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se spala cartofii si se taie in doua. Se unge o tava cu ulei (o lingura), se presara in ea semintele de dovleac si se aseaza cartofii cu taietura in jos. Se stropesc cu uleiul ramas, se sareaza si se coc 30 d