Fiecare universitate stabileste propriile criterii de admitere, dar are obligatia sa faca publice cu cel putin sase luni inainte de inceperea anului universitar, perioadele celor doua sesiuni precum si formele si probele de concurs, se precizeaza un comunicat de presa afisat pe site-ul Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului.
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a aprobat criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta, masterat si doctorat pentru anul universitar 2008-2009. Astfel, admiterea in invatamintul superior de stat si particular pentru fiecare ciclu de studii se organizeaza pe baza propriilor metodologii de admitere stabilite de fiecare universitate. Admiterea pentru toate formele de invatamint ale ciclului universitar de licenta se poate organiza prin concurs intr-una sau doua sesiuni, inainte de inceperea anului universitar. Perioadele celor doua sesiuni, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice cu cel putin sase luni inainte de inceperea anului universitar, prin afisare la sediul institutiilor si prin publicare pe site-ul propriu. Candidatii care au obtinut in perioada studiilor liceale distinctii (premiile I, II, III, mentiune, premii speciale) la olimpiadele scolare internationale, recunoscute de MECT, beneficiaza de dreptul de a fi admisi si de a urma, pe locuri finantate de la buget, cursurile a doua specializari.
Oferta invatamintului superior din Braila
In ceea ce priveste admiterea la Facultatea de Inginerie Braila (FIB) din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, aceasta se face ca si in anii precedenti, pe baza de dosar. "Metodologia se va realiza la nivelul Universitatii Dunarea de Jos Galati. S-a intrunit Consiliul profesoral si am luat hotarirea sa se pastreze cri