Jiu, Cerna şi Nera
Dacă vreţi să organizaţi o excursie care să includă şi trasee de rafting, îi puteţi contacta pe tinerii de la Equilibrium Team, pe www.equilibriumteam.ro. Vă vor pune la dispoziţie tot echipamentul de rafting: bărci, padele, căşti de protecţie. Dacă doriţi trasee de o dificultate medie, cum ar fi cele de pe râurile Jiu, Cerna şi Nera, puteţi să mergeţi şi cu canoele. Turele sunt organizate pentru începători, iar pentru cei experimentaţi se fac ture speciale. (M.C.)
Crişul Repede
Dacă aveţi un sac de dormit, un cort şi haine pe care să vă înduraţi să le udaţi, puteţi încerca o tură de rafting pe Crişul Repede. Excursia începe la Bratca. În prima zi se face o coborâre şi puteţi vizita şi peştera Unguru Mare, iar în a doua zi se fac două coborâri şi se intră în peştera Vadu Crişului. Ruta pe Defileul Crişului are 20 km, în condiţii de dificultate 2-3 şi necesită între 4 şi 6 ore. Cei mai experimentaţi pot opta şi pentru ture pe alte râuri. Detalii pe www.whitewater.ro. (M.C.)
Internaţional
Râurile din Croaţia, Slovacia şi Slovenia sunt considerate printre cele mai frumoase pentru rafting, din Europa. Marele Canion din SUA este un loc de vis al raftingului. În America Centrală şi de Sud, cel mai căutat loc pentru rafting este în Chile.Râuri pentru rafting sunt şi în Nepal – Sun Kosi, Trisuli, Duch Kosi, Siberia şi Noua Zeelandă – Rotorua, Shotover, Kawara şi Rangitati. În Africa, râul Zambezi e cel mai renumit şi unul dintre cele mai bune locuri de rafting din lume. (M.C.)
Jiu, Cerna şi Nera
Dacă vreţi să organizaţi o excursie care să includă şi trasee de rafting, îi puteţi contacta pe tinerii de la Equilibrium Team, pe www.equilibriumteam.ro. Vă vor pune la dispoziţie tot echipamentul de rafting: bărci, padele, căşti de protecţie. Dacă doriţi trasee de o dificultate medie, cum ar fi cele de pe râurile Jiu, Cerna