Cum sa evitam moliile
Aer si soare
Pe cat sunt de distrugatoare, moliile sunt tot pe atat de usor de starpit, prin spalare, aer curat si soare. Aceste nesuferite insecte sunt atrase in mod special de lana, mohair, angora si alte fibre de origine animala, dar si de petele de grasime si de transpiratie. Nu puneti in dulap decat lucruri curate. Un mod simplu de a omori larvele moliilor este sa va scoateti hainele cat mai des afara, la soare si aer curat. Lasati-le cel putin de dimineata si pana seara, sau, pe terasa, o noapte si o zi.
Clatit cu arome
Pentru a va proteja imbracamintea de molii, adaugati cateva picaturi de ulei aromat de cuisoare sau eucalipt in ultima apa de clatit (cand spalati pulovere sau alte obiecte din lana). Lasati-le inmuiate in ea 30 de minute.
Produs vegetal
Plantele cele mai nesuferite de molii sunt eucaliptul, lavanda si menta. Faceti un amestec de plante uscate, puneti-le intr-un saculet de bumbac si agatati-l de un umeras, in dulap. Utilizati generos aceste combinatii de plante. Cu cat mirosul e mai puternic, cu atat actiunea va fi mai radicala.
Tampoane cu parfum
In rafturile cu lenjerie de pat sau de corp, plasati din loc in loc tampoane de vata, imbibate cu cateva picaturi de parfum sau ulei aromat de paciuli. Reimprospatati-le periodic. Au efect anti-molii fulgerator.
Lemn de cedru
Si mirosul de cedru pune moliile pe fuga. Puneti coaja de cedru, invelita in tifon, sau chiar o bucata de lemn, pe care din cand in cand trebuie sa o frecati cu smirghel, ca sa i se atate mirosul. Cum sa evitam moliile
Aer si soare
Pe cat sunt de distrugatoare, moliile sunt tot pe atat de usor de starpit, prin spalare, aer curat si soare. Aceste nesuferite insecte sunt atrase in mod special de lana, mohair, angora si alte fibr