Investitorii au adoptat aceeaşi atitudine prudentă în cazul plasamentelor pe piaţa de acţiuni de la Bucureşti şi în prima săptămână a lunii martie. Lichiditatea tranzacţiilor se menţine la valori minime, ceea ce permite o volatilitate ridicată a cursurilor de tranzacţionare. Investitorii acordă în continuare o atenţie mai ridicată evenimentelor din pieţele externe, în timp ce informaţiile locale nu au forţa de a influenţa preţurile acţiunilor. Chiar dacă
Investitorii au adoptat aceeaşi atitudine prudentă în cazul plasamentelor pe piaţa de acţiuni de la Bucureşti şi în prima săptămână a lunii martie.
Lichiditatea tranzacţiilor se menţine la valori minime, ceea ce permite o volatilitate ridicată a cursurilor de tranzacţionare. Investitorii acordă în continuare o atenţie mai ridicată evenimentelor din pieţele externe, în timp ce informaţiile locale nu au forţa de a influenţa preţurile acţiunilor.
Chiar dacă au avut trei şedinţe de creştere, indicii au înregistrat o scădere în săptămâna 03 - 07 martie de aproximativ două procente, mai afectate fiind titlurile lichide de la bursă; indicele BET C a pierdut ceva mai puţin, respectiv 1,28%.
Dintre componentele indicelui principal, cel mai bine au evoluat acţiunile Turbomecanica, care au reuşit să închidă săptămâna la acelaşi curs de 0,52 lei/acţiune. Atât sectorul bancar, cât şi cel petrolier au înregistrat o evoluţie de consolidare, variaţiile negative fiind între 0,6% şi 1%. În sectorul farmaceutic, reprezentat de Biofarm şi Antibiotice, s-au înregistrat scăderi de 8,3%, respectiv 6,5%. Cele mai afectate acţiuni au fost cele ale Impact Developer & Contractor, cu o scădere de peste nouă procente, până la 0,27 lei.
În sectorul Societăţilor de Investiţii Financiare, doar acţiunile SIF Banat-Crişana