Suntem în 2 martie 2008. La pivniţele din Azuga – loc cu o bogată istorie –este linişte, după câteva zile de forfotă. Tocmai s-a încheiat Campionatul Internaţional de Gătit, eveniment care a durat trei zile şi trei nopţi. Suntem în 2 martie 2008. La pivniţele din Azuga – loc cu o bogată istorie –este linişte, după câteva zile de forfotă. Tocmai s-a încheiat Campionatul Internaţional de Gătit, eveniment care a durat trei zile şi trei nopţi. La competiţie au participat pasionaţi de gastronomie, profesionişti sau amatori. Concurenţii
s-au înscris la două clase distincte: artă culinară şi gătit în aer liber. Cei care au concurat la prima clasă au prezentat echipei de jurizare produse culinare reci, aperitive şi dulciuri. Concurenţii de la a doua clasă au pregătit mâncăruri la ceaun, la plită sau la grătar. Dorindu-se a fi o manifestare culturală, din programul evenimentului nu au lipsit nici spectacolele de mimă şi pantomimă, concertele de muzică populară, precum şi spectacolele medievale. În plus, periodic, timp de trei zile s-au organizat vizite la pivniţele Reihn şi degustări de vinuri.
Marii câştigători
Revenind la competiţia de gătit, merită menţionat că echipele concurente s-au întrecut în ingeniozitate şi îndemânare. Dacă profesioniştii au avut de partea lor experienţa, amatorii au uimit prin creativitatea de care au dat dovadă. Marii câştigători ai competiţiei de la Azuga au fost: echipa “Cabana Vânătorilor II” (la clasa artă culinară) şi “Omega 3” (la clasa gătit în aer liber).
Dacă cei de la “Cabana Vânătorilor II” sunt profesionişti, componenţii echipei “Omega 3” sunt amatori într-ale gătitului.
Juriul, pentru prima clasă, a fost format din Robert Rainford (profesor la Colegiul “George Brown” din Toronto), Dumitru Burtea (preşedintele ANBCT), Nicolae Nejloveanu (maestru al artei culinare), Şerban Ionescu (actor) şi