Angajatorii români sunt optimişti şi intenţionează să-şi sporească forţa de muncă până la jumătatea acestui an, arată un studiu privind perspectivele angajării forţei de muncă.
Angajatorii români sunt optimişti şi intenţionează să-şi sporească forţa de muncă până la jumătatea acestui an, arată un studiu privind perspectivele angajării forţei de muncă. Studiul realizat de compania internaţională de recrutare Manpower plasează ţara noastră printre primele locuri din lume la intenţia netă de angajare pentru trimestrul al doilea din 2008. 43% dintre respondenţi cred că angajările vor creşte, 7% că vor descreşte, 49% susţin că nu se va produce nici o schimbare, iar 1% nu ştiu. “Aceste date arată că economia continuă să se dezvolte şi că există în România optimism din partea angajatorilor”, afirmă Camelia Stănculescu, directorul Manpower România. Pe regiuni, cea mai mare intenţie de angajare este înregistrată în nord-vest. Bucureşti-Ilfov, regiunile de sud şi sud-est sunt pe următoarele locuri, cu previziunea netă de angajare de 40%, cele mai mici procente fiind în nord-est şi în sud-vest. Construcţiile şi industria extractivă reprezintă domeniul cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă, cu o previziune netă de angajare de 54 şi, respectiv, 49%. Pe următoarele locuri se clasează hotelurile şi restaurantele, finanţele, asigurările, serviciile imobiliare şi serviciile de afaceri, comerţul, agricultura şi transporturile.
Angajatorii români sunt optimişti şi intenţionează să-şi sporească forţa de muncă până la jumătatea acestui an, arată un studiu privind perspectivele angajării forţei de muncă.
Angajatorii români sunt optimişti şi intenţionează să-şi sporească forţa de muncă până la jumătatea acestui an, arată un studiu privind perspectivele angajării forţei de muncă. Studiul realizat de compania internaţională de recrutare Manpower plasează ţara noast