Viteza şi depăşirile imprudente sunt principalele cauze ale accidentelor cu victime de pe drumurile din judeţul Timiş. Sursa: Horia Călăceanu
Judeţul Timiş se află pe locul al treilea în România după numărul de accidente rutiere grave şi al numărului de morţi pe şosele, în anul 2007, conform datelor furnizate de Poliţia Rutieră. Inspectorul principal de poliţie Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, spune că viteza şi neatenţia la depăşire sunt cauzele principale care au dus la producerea celor mai multe accidente în zonă.
Două curbe extrem de periculoase
Cel mai periculos drum este DN 69 Timişoara-Arad, cea mai circulată şosea din regiune, denumită şi „Şoseaua morţii“. Principala problemă este traficul este extrem de încărcat, cu valori specifice unei autostrăzi pe un drum cu o bandă pe sens. Drumul fiind foarte bun, şoferii sunt tentaţi să conducă cu viteze mari şi intră în depăşiri foarte riscante. Cinci persoane au murit aici în anul 2007.
Poliţiştii au identifiat două curbe peciuloase cu mari probleme pe DN 69. Prima se află în zona localităţii Orţişoara, la kilometrul 7. „Aici, şoferii sunt furaţi de curbă pentru că nu pare atât de periculoasă. Vin cu viteză foarte mare şi, când realizează că nu pot controla maşina, este deja prea târziu“, explică inspectorul principal de poliţie Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.
Ultimul accident s-a produs pe 31 ianuarie 2008, când un BMW a intrat cu 150 de kilometri la oră în curbă, a derapat pe marginea cu nisip a şoselei, a ajuns pe contrasens, apoi a intrat într-un pom. Patru persoane şi-au pierdut atunci viaţa.
La kilometrul 9 se află a doua curbă a morţii. „Este o curbă la dreapta cu pod şi vizibilitate redusă de un pâlc de copaci. Viteza excesivă cu care este abordată această curbă este cauza accidentelor. Îi fură curba“, mai