După ce le-au luat americanilor şi englezilor locurile de muncă din IT, indienii vor acum să le mediteze copiii prin internet. Noua oportunitate de outsourcing stă şi la îndemâna românilor. Când a vizitat SUA în 2005, indianul Krishnan Ganesh a fost uimit de atenţia pe care mass-media o acordă problemelor din sistemul de educaţie. „În unele şcoli, materiilor importante, ca engleză sau matematică, nu li se acordă atenţia pe care o merită. Acest lucru se întâmp
După ce le-au luat americanilor şi englezilor locurile de muncă din IT, indienii vor acum să le mediteze copiii prin internet. Noua oportunitate de outsourcing stă şi la îndemâna românilor.
Când a vizitat SUA în 2005, indianul Krishnan Ganesh a fost uimit de atenţia pe care mass-media o acordă problemelor din sistemul de educaţie. „În unele şcoli, materiilor importante, ca engleză sau matematică, nu li se acordă atenţia pe care o merită. Acest lucru se întâmplă, deşi SUA este una din ţările cu cel mai bun sistem de educaţie din lume, care are cel mai mare număr de laureaţi Nobel şi universităţi ca Harvard sau Stanford“, spune, pentru revista Capital, Krishnan Ganesh, fondatorul TutorVista.com, ce oferă meditaţii online unui număr de peste 11.000 de elevi şi studenţi din întreaga lume.
Principalul motiv al acelei stări de fapt era, în opinia antreprenorului, că numai copiii familiilor înstărite îşi permiteau să meargă la cele mai bune şcoli şi să-şi plătească meditatori. „O mare parte a profesorilor şi a firmelor specializate din SUA, care oferă meditaţii, au un preţ cuprins între 45 şi 65 de dolari pe oră. Ca efect, mulţi dintre copiii care au nevoie de astfel de servicii nu şi le permit“, spune Krishnan Ganesh.
În urma acestei constatări, indianul a realizat că există o oportunitate de afaceri şi că poate of