Lactatele bogate in vitamine si minerale, carnea si preparatele de carne sunt interzise in timpul Postului. Postul dureaza 47 de zile, iar cei care depun efort, lucreaza sau invata trebuie sa pastreze totusi un regim alimentar corect pentru a da forta necesara organismului. In lipsa proteinelor din carne si lactate, putem face o salata din tofu, masline, salata verde si nuca. Aceasta salata este hranitoare, bogata in vitamine si actioneaza ca un tonic natural asupra organismului. De ce? Cititi mai jos:
Tofu este o branza preparata din soia. Este gustos, contine proteine valoroase, are calitati revigorante si scade nivelul colesterolului din sange.
Frunzele de salata verde
sunt bogate in proteine, hidrati de carbon, magneziu, potasiu, calciu, vitaminele A, C si complexul de vitamine B, reduc continutul de zahardin sange, stimuleaza eliminarea bilei in intestin, combat insomniile, calmeaza si palpitatiile.
Maslinele sunt o sursa de vitamine si minerale –calciu, magneziu, fosfor. 224 de kcal asigura 100 de grame de masline. Consumul lor este recomandat in cel putin 40 de afectiuni, precum hipertensiunea arteriala, afectiuni hepatice si diabetul.
Ridichile roz sunt bogate in vitaminle A,B,C si au efect antioxidant. frunzele verzi combat insomni, tulburarile de ritm cardiac, astenia, sangerarea gingiilor. Ridichile sunt un leac babesc si pentru gripa si calmeaza tusea.
Nuca este un aliment foarte hranitor este nuca. Energizanta si tonica pentru creier mai ales. Reduce colesterolul, regleaza tensiunea arteriala, traditia naturista spune ca peste 100 de afectiuni se pot trata cu nuca.
Salata de cartofi
Ingrediente: O ceapa, 6 cartofi, un pic de ulei. Se caleste ceapa in ulei, se pun cartofii fierti pisati ca de piure, se amesteca si se serveste cald langa legume sotte.
Lactatele bogate in vitamine si minerale, carnea si pre