În timp ce asociaţiile preocupate de salvarea Bucureştiului aruncă piatra în Primărie şi Administraţie, iar Primăria se laudă cu spaţiul verde din cimitire, voluntari şi studenţi din AIESEC plantează copaci şi mărşăluiesc pentru curăţenia oraşului.
Astăzi, de la ora 12.00, în Parcul Tineretului, 100 de platani şi tei îşi vor găsi loc în pământ pentru un aer mai curat. Copacii vin de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, iar viceprimarul Răzvan Murgeanu spune că numai un puiet de platan costă peste trei milioane de lei vechi.
Proiectul „Bucureştiul Fluieră Fault“ al AIESEC are ca scop responsabilizarea bucureştenilor şi îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra a trei mari direcţii de dezvoltare durabilă în mediul din Capitală: promovarea bicicletelor ca mijloc de transport nepoluant, protejarea spaţiului verde din Bucureşti, acaparat de betoane, şi responsabilizarea cetăţenilor în a respecta curăţenia oraşului.
Marş de dragul mediului
În răspunsul de la Primăria Municipiului Bucureşti, spaţiile verzi din oraş înseamnă inclusiv iarba şi copacii din cimitire şi Grădina Zoologică, dar nu sunt incluse spaţiile verzi din curţile Unităţilor Militare, din unităţile de învăţământ şcolar şi preşcolar, parcul din incinta Universităţii de Agronomie şi Medicină Veterinară Bucureşti, spaţiile verzi aferente spitalelor de pe raza municipiului Bucureşti.
Mâine, de la ora 11.30, vor pleca, simultan din Piaţa Unirii şi Piaţa Romană, spre Parcul Cişmigiu, 600 de voluntari care vor atenţiona oamenii să nu arunce gunoaie în locurile nepermise şi, de asemenea, vor încerca realizarea unui sondaj în rândul bucureştenilor, care să semnaleze problemele de mediu ale Capitalei. Una dintre ele este cea semnalată în raportul făcut public ieri de Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul“. Datele despre suprafaţa verde a