In ultima perioada majoritatea persoanelor acorda o importanta deosebita nutritiei, datorita cresterii alarmante a numarului bolilor de inima cauzate de alimentatia neechilibrata si sedentarism. Specialista in nutritie Martha Schueneman a realizat un ghid complet al caloriilor si colesterolului, care contine informatii simple despre substantele nutritive ale alimentelor pe care le consumam, cateva recomandari si contraindicatii.
Cartea ofera sfaturi despre cum sa le pregatesti in cele mai sanatoase moduri, iti da reteta unei diete echilibrate, fara a renunta la alimentele care iti plac in functie de varsta, sex si activitatea pe care o desfasori zilnic. Substantele nutritive sunt detaliate in grafice si tabele dupa care te poti ghida la cumparaturi si la gatit, pentru a obtine preparate savuroase, hranitoare si, mai ales, sanatoase.
O nutritie corespunzatoare si o alimentatie sanatoase nu se reduc doar la calorii. Pentru a fi sanatosi, organismul are nevoie de o varietate de alimente extrem de hranitoare.
Fructele si legumele inchise la culoare, carnurile slabe si pestele, lactatele, cerealele integrale, nucile si anumite grasimi fac parte din categoria alimentelor sanatoase, in timp ce in tabara alimentelor interzise gasim painea alba si alimentele produse din cereale rafinate, dulciurile si anumite preparate cu multa grasime.
Ghidul mai pune la dispozitie explicatii nutritionale in privinta fiecarui aliment, a continutului sau in proteine, grasimi, fibre, glucide si sodiu, si un capitol separat despre preparatele fast-food, snackuri si bauturi, si modul in care puteti face cea mai sanatoasa alegere.
Ghidul caloriilor, carbohidratilor si colesterolului se poate achizitiona incepand de astazi, 13 martie, de la toate punctele de difuzare a presei, impreuna cu revista Felicia, la pretul de 6 lei. In ultima perio