Aproape 1.000 de sindicalişti au scandat în faţa Ministerului Educaţiei şi a Parlamentului.
Sindicalişii reclamă faptul că Pactul pentru Educaţie a fost semnat numai din motive electorale, ei nefiind consultaţi la elaborarea lui.
„Nu vrem să asistăm la un ospăţ electoral, la care partidele politice să roadă la aşa-zisul os al educaţiei!” Fluierături, scandări, sunete de sirenă. „Vrem menţinerea titularizării în sistem! Vrem o lege a salarizării pentru tot personalul din învăţământ!” Ovaţii, steguleţe fluturate. „Nu mai vrem numiri de directori şi inspectori pe criterii politice! De ce e nevoie de 18 luni, pentru elaborarea unei strategii?” Sirene asurzitoare, care păreau să nu se mai oprească.
Aşa îi anima Gheorghe Isvoranu, preşedintele FSI „Spiru Haret”, pe cei aproape 1.000 de membri de sindicat, adunaţi în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a spune un „Nu!” hotărât politizării educaţiei. După câteva zeci de minute, în care dascălii veniţi de prin toate colţurile ţării au ridicat pancarde cu caricaturi, rime şi acuzaţii („Pactul Naţional pentru Educaţie – gargară, demagogie, cinism, politicianism”), suflând din răsputeri în fluiere şi sirene, cei doi preşedinţi ai federaţiei, însoţiţi de un reprezentant al C.N.S.L.R. Frăţia, au intrat în MECT, pentru a-i înmâna ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, un memoriu cu nemulţumirile lor: întârzierea înaintării pachetului legislativ către Parlament, lipsa unei legi a salarizării pentru personalul din învăţământ, rectificarea bugetară negativă, prin care educaţiei i s-au luat 200 de milioane de lei. Sindicaliştii au protestat şi pentru că, potrivit părerilor lor, semnarea Pactului pentru Educaţie a transformat depunerea în Parlament a legilor învăţământului, dintr-o certitudine, într-un deziderat.
Adomniţei, huiduit şi fotografiat de dascălii protestatari
Ministrul Educaţiei nu a ezitat