Aproximativ 420.000 de unitati din prima generatie, modelul MA099J/A, au fost vandute in Japonia in perioada septembrie 2005, septembrie 2006. Acest ultim incident se pare ca a avut loc in ianuarie, in apropiere de Tokyo, dar Apple a informat oficialitatile abia in martie.
Nu este primul caz in care un iPod nano ia foc. In octombrie, un barbat din Atlanta a anuntat ca dispozitivul iPod nano a luat foc in timp ce se afla in buzunarul sau. Alte incidente legate de topirea sau aprinderea unor asemenea aparate au mai avut loc, unul in aprilie 2007 si altul la inceputul acestei luni.
In plus, o serie de persoane care au citit aceste informatii au precizat ca au avut probleme cu bateriile aparatului, care se topesc, se umfla sau curg. Apple ii sfatuieste pe utilizatori sa isi scoata dispozitivele iPod din carcase in timpul incarcarii, pentru a evita supraincalzirea.
Motivul principal pentru care bateriile litiu-ion iau foc l-ar putea reprezenta prezenta fragmentelor metalice, ramase in timpul procesului de productie, care plutesc in lichidul din carcasa. Se presupune ca acel lichid contine litiu, producatorii sustinand ca este imposibil sa indeparteze total aceste fragmente. In conditiile in care lichidul respectiv este necesar pentru a conduce curentul electric, exista voci care sustin ca aceste fragmente ar putea face ca dispozitivul sa ia foc.
Integral in Chip.ro. Aproximativ 420.000 de unitati din prima generatie, modelul MA099J/A, au fost vandute in Japonia in perioada septembrie 2005, septembrie 2006. Acest ultim incident se pare ca a avut loc in ianuarie, in apropiere de Tokyo, dar Apple a informat oficialitatile abia in martie.
Nu este primul caz in care un iPod nano ia foc. In octombrie, un barbat din Atlanta a anuntat ca dispozitivul iPod nano a luat foc in timp ce se afla in buzunarul sau. Alte incidente