In sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti, lichiditatea segmentului Rasdaq a fost aproape dubla fata de cea a pietei reglementate. Valoarea totala a tranzactiilor incheiate pe acest segment a fost ieri de 55,55 milioane de lei(15 milioane de euro),cea mai mare de la inceputul anului, pe fondul transferului a 22% din Comvex Constanta, pentru aproape 50 milioane de lei(13,4 milioane de euro), in conditiile in care BVB a avut o lichiditate de 28,9 milioane de lei(7,7 milioane de euro).
“Lichiditatea segmentului Rasdaq a fost atat de mare pentru ca s-au facut cateva tranzactii de amploare. Nu este ceva iesit din comun, sunt doar niste schimburi de pachete si de aceea valoarea totala a fost mai mare decat pe piata reglementata. Dar este o situatie punctual, conjuncturala, este vorba de o zi anume si nu de o evolutie generalizata”, ne-a explicat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.
Tendinta pietei a fost in scadere, cea mai mare depreciere fiind suferita de indicele societatilor de investitii financiare, -2,35 de procente, urmat de indicele general BET-C, cu -0,67%. BET, indicele blue-chips-urilor a pierdut -0,61 de procente. Scaderile au fost generalizate, fiind resimtite de majoritatea emitentilor. Doar patru companii au crescut in sedinta de ieri. La ora la care BVB a inchis la aceste niveluri, principalele burse ale europei afisau scaderi pentru indicia, de la -2,5 procente pentru indicele general al Bursei de la Parins, pana la -1,95 procente pentru indicele bursei londoneze, FTSE.
SIF Oltenia a fost cel mai lichid emitent, transferurile totale insumand 6,36 milioane de lei, in conditiile in care cotatia emitentului a scazut cu aproape 3 procente. Topul lichiditatilor la BVB a fost tinut de societatile de investitii financiare si Petrom. Titlurile SNP au atras a soua lichiditate din piata, 4,05 milioane de lei, castigand aproape un proce