Pentru toti soldatii si ofiterii din regiment, colonelul era nu doar seful temut, ci si un personaj extrem de antipatic. Poreclit Buldogul pentru incapatanarea lui, era cat se poate de hotarat sa-si impuna doar propria conduita, chiar si la concursurile de bridge, singura distractie pe care o accepta chiar cu placere. Dadea exemplul armatelor americana si britanica, unde bridge-ul era la loc de cinste si, zicea el, cine vrea sa faca fata in NATO trebuie sa-l joace perfect.
De altfel, credea ca joaca mai bine decat oricare subordonat. Pentru cele mai mici erori in respectarea disciplinei, ba chiar si la bridge, pedepsea cu asprime orice militar din subordine, indiferent de grad.
Nu avea egal in aversiunea pe care o starnea tinerilor soldati si ofiteri decat in persoana capitanului de la compania a II-a supranumit, firesc, "Mos Teaca". Acesta, desi se descurca mai bine la licitatie si la levata decat Buldogul, se prefacea de minune ca este uimit de rezolvarile superiorului, obligandu-i pe cei mai tineri la un dispret bine ascuns.
Dintre toti junii ofiieri, un sublocotenent slab, istet si tacut, poreclit de camarazi "Cocostarcul" sau mai pe scurt "Coco" astepta de mult prilejul sa le faca o farsa sefilor. La un concurs duminical, s-a intamplat sa joace el in Sud dona de mai sus, avand de realizat patru pici impotriva lui Mos Teaca aflat in Vest si a aghiotantului acestuia.
La 4 pici, capitanul a atacat Riga de cupa spre 4, 3 si As. Coco s-a gandit nitel si a realizat ca, daca ar fi avut V-3 sau 9-3, disciplinatul aghiotant ar fi semnalizat sefului sau mare-mic. Deci era singleton. Restul a fost simplu. Sublocotenentul a tras un tur de atu cu As, a jucat A-R de caro si a mai taiat un caro cu mare. A tras atu spre Dama din mana si apoi a jucat trefla spre 9 din masa, plasand mana in Est. Est a inghetat de suparare si neputinta. Superiorul l-a