Isterie in mare parte din presa romaneasca dupa declaratiile incendiare de vineri seara ale presedintelui. Ziaristii vizati de atacul lui Traian Basescu ataca la randul lor cum pot mai bine. La victimizarea de vineri a sefului statului se raspunde cu o victimizare colectiva. Fondul problemei este insa, ca aproape intotdeauna, eludat - sunt acuzatiile presedintelui justificate pe fond? Ce a aparat Traian Basescu si avea el dreptul sa o faca?
Razboiul declaratiilor
La revenirea de la Bruxelles, vineri seara, presedintele a lansat acuzatii extrem de dure la adresa principalelor trusturi de presa Intact, Realitatea TV, Pro TV, TVR si a unor jurnalisti pe care i-a numit tonomatele cu euro. Adica ziaristi care iau pachetul de euro de la patron, bani negri se-ntelege, caci salariul se plateste in lei, pentru a scrie orice mizerie comandata de acesta.
Acuzele au pornit de la un articol din Jurnalul National, referitor la credite bancare pe care familia Basescu nu le-ar fi restituit si al carui continut a fost desfiintat, ca mincios, de Traian Basescu.
Seful statului a continuat, in calitate de tata, cu atacurile "barbatilor presei romanesti" la adresa unui "copilului timid" care este fiica sa, Elena Basescu. "Nu am sa fac niciodata compromisuri cu mogulii presei. Ii asigur ca declaratia mea a fost facuta in calitate de cap al acestei familii, cu trei femei pe care am obligatia sa le apar si sa le respect", a afirmat Traian Basescu.
Replica celor care s-au simtit vizati a fost furibunda si viscerala. "Daca Nastase a incercat sa cumpere presa si sa o aserveasca, Basescu incearca desfiintarea ei", a vituperat C.T. Popescu care s-a razbunat si pe Elena Basescu -"o gagicuta care maltrateaza limba romana precum numai Elena si Nicolae Ceausescu stiau sa o faca". CTP nu a putut insa nega ca exista intr-adevar si ziaristi- tonomat