„Pavarotti din Carpaţi“ asculta, de mic, muzică simfonică în camionul tatălui şi voia să cânte la căminul cultural sau în gondolă. Sursa: TV Mania
Felicitat la telefon de preşedinteleRomâniei şi înconjurat de armatede ziarişti - aşa a trăitCostel Busuioc ziua de dupămarea victorie din finala concursului„Hijos de Babel“ de la televiziunea spaniolă,urmărită cu sufletul la gură de sutede mii de români din ţară şi din diaspora.A fost o zi în care zidarul-tenor, supranumit„Pavarotti din Carpaţi“ a savurattriumful împotriva sorţii potrivnice.
În interviul acordat EVZ, Costel apovestit cum a fost nevoit să fugăde-acasă şi cum a absolvit doar opt clase.Cum, la şcoală, când încerca să cânte,profesorii râdeau de el şi îi spuneau că e„urât şi prost“. Cum îl vedeau „ca pe unmic număr de circ“ şi îl puneau s-o imitepe Sofia Vicoveanca.
A îndurat umilinţecare îl fac acum să declare că, pentru el,„copilăria este cea mai cumplităamintire“. Poate cel mai dureros lucru pecare îl poate simţi un om.A venit în Spania ca pe „pământulfăgăduinţei“, dar marele succes din concurs,care i-a adus un contract cu casa dediscuri Sony BMG, i-a depăşit chiar şicele mai ambiţioase visuri. În partea adoua a interviului, Costel vorbeşte despreaventura sa în Spania şi despre planurilesale de viitor.
EVZ: Cum a fost la început?
Costel Busuioc:Îmi amintesc detimpul în care am început să lucrez aici,în Spania, ca zidar. Eu lucram foarterepede… Trebuie să vă spun că româniilucrează foarte mult, probabil suntemnaţia care lucrează cel mai mult. Cepăcat că la televizor se arată cu totul şicu totul altceva despre noi. Oricum, îmiamintesc ziua de la care au început camtoate aici. Eu eram jos, şi treaba mea erasă dau materiale pentru cincimuncitori. Cărămizi, mortar, de oriceaveau zidarii nevoie ca să termine construcţia. Şi alergam năucit în toate părţile, m