Cum reuşesc celebrităţile să “afişeze” pe covorul roşu siluete de invidiat? Uneori cu preţul unor diete fanteziste. Să aruncăm o privire în farfuria vedetelor de la Hollywood.
Cum reuşesc celebrităţile să “afişeze” pe covorul roşu siluete de invidiat? Uneori cu preţul unor diete fanteziste. Să aruncăm o privire în farfuria vedetelor de la Hollywood.
Nathalie Negro, specialist în nutriţie, comentează pentru publicaţia Au Feminin online, obiceiurile alimentare ale unor artiste celebre atât pentru carieră, cât şi pentru imaginea lor.
AŞA NU. Gwyneth Paltrow suferă de ceea ce medicii numesc ortorexie, tulburare manifestată prin obsesia de a mânca sănătos. Ea este adepta dietei macrobiotice, bazată pe consumul de alimente bio, cereale integrale, peşte şi alge marine. Numai că Gwyneth duce această dietă la extrem: exclude complet alimentele rafinate şi pe cele preparate prin fierbere sau coacere, nu consumă deloc carne, ouă, produse lactate şi nici măcar peşte. Actriţa se hrăneşte numai cu fructe şi legume proaspete, cereale integrale, germeni de grâu şi alge. “Adepţii acestui regim, din care sunt eliminate produsele de origine animală, sunt expuşi carenţelor de proteine, fier şi vitamina B12‘‘, avertizează dr Nathalie Negro.
Gurmandă din fire, voluptoasa cântăreaţă Beyoncé este victima efectului yo-yo. Ea ţine o cură drastică hipocalorică înaintea unui eveniment, după care nu poate rezista în faţa tentaţiilor alimentare şi se îngraşă la loc, uneori cu mai mult decât avea iniţial.
Sharon Stone, care se apropie de 50 de primăveri, îşi menţine silueta cu ajutorul metodei puse la punct de canadianul Rick Gallop. El împarte alimentele pe culori, în funcţie de indicele glicemic. În grupa roşie se află cele cu indicele glicemic ridicat (pâine albă, cartofi), în grupa galbenă – indicele glicemic mediu (pâine de secară, ba