Localnicii din Reea, satul hunedorean unde Costel Busuioc şi-a petrecut adolescenţa, sunt mândri de reuşita lui şi toţi şi-l amintesc ca „un băiat liniştit, săritor şi foarte de treabă“. Sursa: Remus Suciu
La reşedinţa familiei Murg, o gospodărie frumoasă, curată, cu trei case, a scăpat Costel Busuioc de pribegia-n care l-a trimis sărăcia de acasă, de la Tomeşti (judeţul Iaşi).
Cânta la sintetizatorîn timp ce păzea oile
„Era prin martie 1992. L-am luat pe Costel la noi acasă pentru că am văzut că era un băiat deosebit. Părinţii mei aveau şi ei nevoie de un ajutor în gospodărie. În scurt timp, a devenit un adevărat membru al familiei. Pentru mine a fost ca un frate mai mic“, spune Rodica Botescu (46 de ani), fiica soţilor Nelu şi Dorina Murg. Costel Busuioc avea pe atunci doar 17 ani şi îşi găsise un adăpost într-o familie de membri ai „Oastei Domnului“.
Doi ani mai târziu, Costel depunea şi el legă- mântul de apartenenţă la Oastea Domnului. Între timp, „mătuşa Dorina“, cum îi spunea Dorinei Murg, a început să-l înveţe să-şi folosească din ce în ce mai bine calităţile vocale, femeia cântând la biserică de câteva decenii. Nu după mult timp, Costel şi-a dorit o orgă electronică şi a primit în dar de la noua sa familie un sintetizator semiprofesional.
Cu el, în timp ce păzea oile, Costel continua să descopere muzica, mai ales pe cea religioasă. Abia abţinându-se să nu dea frâu lacrimilor, Nelu Murg îşi aminteşte: „Pe la 1 mai 1998, a venit acasă de la o întâlnire şi ne-a spus că se însoară, după care pleacă la Ghilad. Mi-a zis: «Nea’ Nelu, te rog să vii la nuntă, pentru că eu nam părinţi». Apoi, cu vreo patru ani în urmă am mers în vizită la el, la Ghilad. Într-o frizerie, frizerul m-a luat la întrebări ca să afle pe cine vizitam. După ce i-am dat detalii, a exclamat: «Aaaa! Aţi venit la Pavarotti al nostru!