A facut primul milion de lire sterline vanzand asigurari, iar apoi a intrat pe coaching. A consiliat mai multi manageri americani in timpul crizei subprime si este de parere ca un conducator ideal ar trebui sa serveasca intereselor celorlalti.
Piata de coaching din Romania se afla intr-un stadiu incipient si trebuie sa treaca o perioada cuprinsa intre doi si cinci ani pana sa inceapa cu adevarat sa se dezvolte, iar oamenii sa inteleaga in profunzime notiunea de coach, apreciaza britanicul Gerard O'Donovan, presedinte al Institutului European de Coaching, care a fost recent la Bucuresti.
"Am fost doar de trei ori in Romania, dar pot sa spun ca lucrurile merg din ce in ce mai bine in directia coachingului. Chiar daca piata romaneasca de profil nu are o istorie relevanta, oamenii de aici sunt dispusi sa invete si sunt receptivi la tot ce e nou. Spre deosebire de alte tari, am observat ca romanii pun extrem de multe intrebari, cea ce este foarte bine, pentru ca in final obtin raspunsurile scontate", a declarat pentru ZF O'Donovan.
Gerard O'Donovan (50 de ani) nu este doar fondator si CEO al scolii de coaching Noble Manhattan Group si presedinte al Institutului European de Coaching (ECI), ci si un adevarat om de business.
A facut primul milion de lire sterline vanzand asigurari, iar apoi a ales sa se concentreze pe coaching.
"Desi am mai multe joburi, imi fac timp pentru fiecare dintre ele. Incerc, pe cat posibil, sa lucrez in etape. In decursul unui an, in lunile aprilie, august si decembrie imi iau liber de la serviciu. In aceste trei luni, fie aleg sa plec in concediu, fie imi petrec timpul alaturi de familie. Am trei baieti si uneori aleg sa le dedic in intregime dupa-amiezile mele", spune O'Donovan. Pe langa coaching, mai are doua businessuri, dar este discret cand vine vorba de detalii.
Chiar daca coachingul este un