Anul trecut, 12 persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de terorism. Alarmele false cu bombă sunt preferatele "atentatorilor" Statistica pe anul 2007 arată că din 463 de cauze de
Anul trecut, 12 persoane au fost trimise în judecată pentru fapte de terorism. Alarmele false cu bombă sunt preferatele "atentatorilor"
Statistica pe anul 2007 arată că din 463 de cauze de terorism soluţionate de procurorii români, doar patru au ajuns în instanţe. Majoritatea "teroriştilor" sunt de ocazie, apeluri cu bombă la 112, pentru a amâna un proces, a cere răscumpărare sau pentru a se închide şcoala.
De asemenea, tot pentru fapte care au legătură cu terorismul au fost trimişi în judecată, anul trecut, cei care l-ar fi ajutat pe sirianul Omar Hayssam să părăsească ţara: fraţii acestuia, Mukhles şi Mahmoud Omar, şi armatorul Mustafa Tartoussi. Conform procurorilor, în 2007 nu a existat niciun caz de finanţare a terorismului.
"Am amplasat o bombă la demisolul Spitalului Municipal din Curtea de Argeş. Dacă nu voi primi 20.000 de euro, voi arunca în aer întreaga clădire", era mesajul pe care l-a lăsat în ianuarie anul trecut la numărul unic 112 un cetăţean necunoscut. Procurori DIICOT, ofiţeri din cadrul SRI, IPJ Argeş şi Inspectoratului Unic de Urgenţă s-au deplasat la unitatea medicală.
Cercetările tehnice antiteroriste s-au întins timp de două zile, dar nu au fost identificate dispozitive explozive improvizate. Spitalul avea în acea perioadă aproximativ 300 de pacienţi internaţi, care au fost tracasaţi de cercetări, 50 erau netransportabili şi 15, la terapie intensivă. Anchetatorii au sunat înapoi la cel care anunţa "bomba", dar au constatat că telefonul era închis şi era vorba de o cartelă preplătită pe care intra mesageria vocală cu mesajul înregistrat "miliţă, miliţă, becali".
Băutura, bat-o vina!
Cu ajutorul SRI a fost locali