Conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) Braila a anuntat ca a deschis un ghiseu special, unde cei care au depus banii de Dacia dar nu au primit niciodata autoturismul vor putea sa verifice veridicitatea datelor legate de titlurile de stat emise ca despagubiri. Concret, titularii unor astfel de conturi sint asteptati la acest ghiseu deschis in sediul sucursalei locale CEC, unde sa prezinte documentele in vederea stabilirii calitatii de beneficiar al despagubirii auto acordata in baza OUG nr. 156/2007.
"De exemplu, daca titularul contului special este in viata, el trebuie sa prezinte la CEC urmatoarele acte: cec-ul cu limita de suma plus buletinul ori cartea de identitate sau un pasaport. Daca este vorba despre cotitulari pe acelasi cont, la ghiseu este asteptat doar unul dintre ei cu un mandat special de imputernicire din partea celuilalt. Din informatiile pe care le detin, Braila este in prima transa a judetelor pentru care se face plata despagubirilor, incepind cu decembrie 2008", ne-a declarat Maria Lovin, reprezentantul local al Asociatiei Pagubitilor de Autoturisme din Romania (APAR).
De remarcat este ca, in functie de data constituirii depozitelor la CEC, deponentii vor primi pentru un stagiu complet de cotizare pina la 260 milioane de lei vechi. Valoarea despagubirii a fost determinata prin indexarea cu indicii preturilor de consum, de la data depunerii si pina la data de 31 iulie 2007 a sumelor existente in conturile valide. Din punctul de vedere al Executivului, conturi valide inseamna depozite existente in conturile active ce indeplinesc conditia neafectarii soldului initial. La nivel national exista 37.462 de astfel de depozite CEC dintre care, potrivit unei statistici neoficiale, la nivel local sint valide circa 300.
Reamintim ca in data de 21 decembrie, statul roman a emis primele titluri de stat nominale, cu s