Pretul fiecărui hectar al unui astfel de complex depăşeşte un milion de euro. În România nu există niciun hipodrom în stare de funcţionare. La nivel mondial însă, sumele care se învârt Pretul fiecărui hectar al unui astfel de complex depăşeşte un milion de euro.
În România nu există niciun hipodrom în stare de funcţionare. La nivel mondial însă, sumele care se învârt în jurul curselor hipice sunt fabuloase. De pildă, fondul de premii din Albion a ajuns în 2007 la aproape 100 milioane de lire sterline. Toată afacerea începe însă de la terenul pe care va fi construit complexul hipic.
Suprafaţa necesară pentru construirea unui hipodrom modern are o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Şi asta pentru că un complex hipic nu conţine numai pistele de alergare. Show-room-urile mărcilor auto celebre sunt prezenţe obişnuite în jurul unui hipodrom din ţările cu tradiţie în acest sport.
Şi asta pentru ca un jocheu care a câştigat premiul cel mare sau un parior îmbogăţit peste noapte să-şi poată cumpăra maşina mult-visată chiar la porţile hipodromului. Hotelurile, zona rezidenţială, terenurile de fotbal şi tenis, restaurantele de lux şi fast-food-urile sunt tot atâtea surse de venit.
Americanii au sesizat aceste aspecte încă din anii 1800. "New York Times"-ul din 28 martie 1880 scria despre modernizarea clădirii de locuit destinată membrilor Coney Island Jockey Club. "Două etaje vor fi adăugate, mărind capacitatea cu 30 de dormitoare.
Gara Marine va fi mutată în spatele hotelului şi se va construi un pod astfel încât linia ferată să ajungă chiar în faţa intrării complexului". Marea Britanie, ţară în care valoarea premiilor acordate jocheilor a fost în 2007 de peste 96 milioane de lire sterline, a început investiţiile în curse hipice cu peste 150 de ani în urmă.
Astăzi, peste 50% din valoarea premiilor acordate în Marea