Grupul german "E.ON" si cel italian "Enel" negociaza participarea la constructia unei termocentrale pe huila de 800 MW la Braila, impreuna cu "Termoelectrica", a declarat, ieri, reprezentatul "E.ON Energie", George Cristodorescu. "Negocierile nu s-au finalizat inca", a spus sursa citata, la un seminar pe tema strategiei energetice a Romaniei. Proiectul, vechi de mai bine de doi ani, vizeaza asocierea celor doua grupuri europene cu "Termoelectrica" pentu constructia unei unitati noi pe platforma actualei centrale, detinute de compania romaneasca la Chiscani. Puterea instalata a noii centrale reprezinta 0,05% din capacitatea totala a unitatilor de producere a energiei din Romania, de circa 16.000 MW.
Directorul general al "Termoelectrica", Ioan Ungureanu, a declarat, la finele anului trecut, ca "Enel" si "E.ON" au acceptat sa participe impreuna cu partenerul "Termoelectrica" la privatizarea unei parti din "Electrocentrale" Braila in sensul constructiei unei capacitati noi de producere a energiei electrice prin modernizarea unui grup aflat in conservare de mai multi ani.
Atit "E.ON", cit si "Enel" sint prezente pe piata distributiei si furnizarii de electricitate din Romania si ambele cauta oportunitati de intrare si pe piata productiei de energie, atit din surse conventionale, cit si regenerabile. "E.ON" activeaza si pe piata distributiei si furnizarii de gaze, prin controlul fostului "Distrigaz Nord".
Grupul german "E.ON" si cel italian "Enel" negociaza participarea la constructia unei termocentrale pe huila de 800 MW la Braila, impreuna cu "Termoelectrica", a declarat, ieri, reprezentatul "E.ON Energie", George Cristodorescu. "Negocierile nu s-au finalizat inca", a spus sursa citata, la un seminar pe tema strategiei energetice a Romaniei. Proiectul, vechi de mai bine de doi ani, vizeaza asocierea celor doua grupuri europene cu "Termoelectr