Asaltul asupra spatiilor verzi din zona Bucurestiului s-a intensificat in ultimii doi ani. In pofida unor legi votate de Senat, dupa ce au fost emise de Guvern - care ar trebui sa mentina intangibile padurile, parcurile, spatiile verzi, bazele sportive si aliniamentele stradale, furia casapirii acestora de catre storcatorii de bani imobiliari s-a intensificat. Iata cateva exemple:
1. Parcul Prisaca Dornei (sectorul 3). Chiar in acest moment, pe cele 7,2 ha ale sale, se continua construirea de vile si blocuri, dupa ce firma lui Prigoana a defrisat cele cateva sute de arbori. Toti asa-zisii "proprietari", repusi in posesie pe baza unor acte false, au putut lotiza si incepe metamorfozarea unui parc construit acum peste 30 de ani.
2. Padurea Baneasa. In curand vom asista la disparitia acestui filtru de 1500 hectare, gandit si realizat de fostii primari ai Bucurestiului, acum aproape un secol. Aici, in anul 2003, un tunar imobiliar (Sandu Cuturela) a cumparat 20 de hectare de padure pe care le-a lotizat si le-a vandut unor ministri, functionari guvernamentali, politicieni, afaceristi sau reprezentanti ai mass-media. Imediat a intrat in actiune firma KVB ECONOMIC SRL, detinuta (ce ironie trista!) de fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, si de fostul comisar sef al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu. Potrivit firmei, zecile de vile ce vor determina defrisarea, betonarea si asfaltarea Padurii Baneasa (pe un prim lot de 8,53 ha) vor genera un "mediu supus efectului uman in limitele admisibile". Ce uita sa ne comunice KVB este faptul ca beneficiarul proiectului nu are Acordul de defrisare din partea ROMSILVA si, ca urmare, procedeaza la defrisari hotesti, pe timpul noptii. De notat ca firma d-nei Barbu este cea care a decis si in Parcul Bordei ca defrisarile ce vor face loc constructiilor de pe malul lacului "nu vor avea impact negativ asupra echilibr